5 szempont, ami nélkül ne készíts, vagy ne rendelj weboldalt

2019.11.03

Van néhány olyan kritérium, amit ha kihagysz a weboldaladból, akkor saját magad ellensége vagy. A teljesség igénye nélkül, de 5 nagyon fontos dologra hívom fel a figyelmedet, amelyek a tapasztalataim alapján problémákat szoktak okozni.

Könnyen elérhető információk

Manapság egy weboldalnak már akárhány aloldala lehet. Nem kell megkötnöd a kezed a termékek, rólunk, kapcsolat triumvirátussal, a sikerhez minden bizonnyal kevés lesz egy főoldal. De arra figyelj, hogy a látogató ne vesszen el a menürengetegben. Az ügyfeleknek az információra azonnal van szüksége. Ha pár kattintás után nem találja meg, amit keresett, akkor türelmetlen lesz és nagy eséllyel egy másik weboldalra megy. Ami azt is jelenti, hogy nem nálad fogja elkölteni a pénzét.

A könnyebb átláthatóság végett érdemes címeket és alcímeket használni. Itt jegyzem meg, ezek a Google-nek is tetszenek, hiszen kifejezésekben, összefüggésekben gondolkodik az algoritmusuk.

Tagold a szövegeket, kiemelésekkel, több szín használatával, idézetekkel, szellős írással növelheted a hatékonyságot.

Reszponzív legyen a weboldal

Ezt nem ragozom túl: minden méretű kijelzőn olvashatóan, kultúráltan nézzen ki. Méreteződjön át úgy, ahogy az olvasó készüléke megkívánja. Legyen az mobil, laptop, esetleg TV.

SSL

Ez a tanúsítvány lehetővé teszi, hogy az adatok biztonságosan, csak a két fél között áramoljanak. A böngészők ma már figyelmeztetnek, ha nem ilyen oldalra tévedsz. Különösen fontos lehet bankkártyás fizetés esetén. A titkosítással kizárható, hogy adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek. A Google kereső is előrébb sorolja az ilyen oldalakat.

Összekötés közösségi oldalaiddal

A sikeres online marketinghez jelen kell lenned olyan közösségi oldalon, ahol a célcsoportod megtalálható. Az lenne az ideális, ha az online tevékenységed a különböző platformokon egy kerek egészet alkotna. Ezeket a felületeket együtt érdemes használni, úgy, hogy az egyikről irányítod a másikra a látogatókat. Ezért fontos, hogy a weboldaladról közvetlenül elérhető legyen a közösségi oldalad, oldalaid.

Google cégem

A Google cégem ingyenes szolgáltatás (még), mindenképpen regisztrálj rá. Ha nem tudod, hogyan kell, segítünk! https://www.marketinglegenda.hu/googlecegem/

A keresési listában is előrébb kerülsz, a céged neve megjelenik a Google térképen. Megadhatod az elérhetőségeidet, kiegészítő információkat és vásárlói véleményeket tudsz gyűjteni. 

Nem kaptál semmi új információt? Vagy még többre vágysz?

Tudj meg mindent, mitől fog kiválóan működni a weboldalad! https://www.marketinglegenda.hu/konzultacio/.

Az oldal nem tartalmaz Cookiekat
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el