Szállodás vagy? Néhány tipp a tökéletes hotel promóciós videóhoz

2019.08.11

A videók egyre fontosabbá válnak a szállodai marketingben is. Egy lélegzetelállító szálloda videó óriási növekedést hozhat az értékesítésben és a profitodban egyaránt. Akár új hoteled van, akár egy fejlesztésről, átépítésről tudatnád őket vagy egy speciális ajánlatot mutatsz be, a videó tökéletes eszköz lehet arra, hogy amit kínálsz, az visszautasíthatatlan legyen.

A videó mostanság egy széles körben preferált médium. Fontos, hogy egy videó informatív és vonzó is legyen. Ne csak a szálloda szolgáltatásait tekintse át szárazon, hanem a szálloda különlegessége és vonzereje audiovizuálisan is jelenjen meg. Egy ilyen videó remek lehetőséget ad a potenciális vevők számára, hogy "előre megtapasztalják" a hotelt és megkülönböztesse a te létesítményed a versenytársakétól.

Minden szállodai promóciós videó különbözik egymástól, mint ahogyan a hotelek is különböznek. Ennek ellenére néhány kulcsfontosságú elemet szem előtt kell tartani, amikor tökéletes marketingvideót készítesz. Ezzel a néhány hozzávalóval garantáltan ízesebb lesz a videód.

Gyakran a videó az első élménye a vendégeidnek a létesítményeddel kapcsolatban. Létfontosságú, hogy a videó is ugyanolyan csiszolt és vonzó legyen, mint a szálloda. Itt kulcsfontosságú a részletekre való figyelem: a lehető legjobban be kell mutatni a hotelt. Emellett láttatni kell a környezetet is. Mutasd meg a leendő vendégeidnek, milyen élmények várnak rájuk, ha kilépnek a szobából. Milyen látványosságok vannak, milyen élményekkel gazdagodhatnak? A jó minőségű képi megjelenítés mellé jó minőségű hang is jár. Ne spórolj a hangzáson, szerezz be kiváló minőségű, jogdíjas zenét hozzá.

Kezdéskor egy erőteljes bevezető szükséges. A videó első néhány másodpercében meg kell nyerned a néző figyelmét. A mai fogyasztók hozzászoktak a gyors online világhoz, azaz nem akarnak várni. A bevezető részben egy olyan erős horognak kell lenni, ami arra készteti a közönséget, hogy nézzék tovább a videót. Legyen újszerű, vizuálisan vonzó és keltsen érzelmeket a nézőkben. Akár a legfontosabb értékesítési pontjaidból is rakhatsz be ide.

Különítsd el magad a versenytársaktól. A szállodád különleges, mutasd meg a vendégeidnek! Nálad érhető el a legnagyobb luxus? Nálad a legsegítőkészebb a személyzet? Nálad a legjobb a konyha? Tedd ezeket a fókuszba. Gyönyörű a kilátás a szobákból? Mutasd meg nekik! A séf reggelente a helyi piacon vásárol? Mutasd meg nekik! Gondolkozz el, mi lehet az, ami becsalogatja, illetve visszacsalogatja a vendégeket.

Fontos, hogy a videó tartalmazzon hasznos információkat, tippeket, "titkokat", tévhiteket. Melyek a fő látnivalók a helyen? Melyek azok a rejtett drágakövek, amiről a látogatók általában nem tudnak? Az ilyen értékek érdekesebbé teszik a videókat, ezáltal megoszthatóbbak lesznek az emberek számára, szívesebben tudatják ismerőseikkel, barátaikkal. Ezáltal sokkal több érdeklődő elérhető. Gyakorlatilag ingyen reklám.

Azon kívül, hogy a videót felteszed a szálloda honlapjára, gondoskodnod kell róla, hogy könnyen elérhető és megosztható legyen a célközönség számára. A Facebook, Instagram, Youtube gyakorlatilag kötelező platformok ehhez. Ne felejts el beilleszteni megfelelő címkéket és leírásokat, hogy megtalálják a videódat a keresési eredmények között.

Íme, egy nagyszerű promóciós videó:


Végig nézted? El tudnád képzelni a felépítését a saját hotelednél?

Még nem elég ízes a videód? Több fűszerre vágysz? Vagy nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

https://marketinglegenda.webnode.hu/konzultacio/

Segítünk!

Az oldal nem tartalmaz Cookiekat
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el