Kreatív könyvmarketing tippek

2019.10.13

Szeretek olvasni. Mostanában leginkább szakmai témájú könyveket, szépirodalomra kevesebb idő jut. A papír alapú olvasmányokat jobban kedvelem, mint a digitális anyagokat. A papírnak valahogy más a kisugárzása, mint a monitornak. Sokkal jobban meg is tudom jegyezni a leírtakat, ha nem digitálisan olvasom.

Nem bújom rendszeresen az ezzel kapcsolatos statisztikákat, de az utóbbi évek leginkább arról szóltak, hogy egyre kevesebbet olvas a magyar. Vajon miért nem sikerül az olvasást megszerettetni vagy újra megszerettetni az emberekkel? Lehet, hogy nem jó a marketing? 

Én azt tanultam Weiser Istvántól, hogy mindenkiben benne van egy könyv. Bennem is. Ha a bolygók együttállása kedvező lesz, akkor hamarosan a kezedben tarthatod. 

Nos, a kevesebb olvasó kegyeiért hatalmas verseny zajlik a piacon. S mivel sokan úgy gondolják, hogy van bennük is egy vagy több könyv, a kínálat tovább bővül.

Te is úgy érzed, van benned egy könyv, de nem tudod, hogyan írd ki magadból? Segítünk!

www.marketinglegenda.hu/konzultacio

Igen ám, de hogyan? Úgy, hogy az új eszközök megjelenésével könnyebbé vált saját kiadójú szerzővé válni. Ez azt jelenti, hogy nem csak a könyv megírása a feladat, hanem szerkeszteni, terjeszteni és reklámozni is. Ehhez adunk neked néhány kreatív tippet, hogyan csináld.

Készíts egy weboldalt a könyvednek/a könyved külön menüben legyen elérhető a weboldaladon

Az online jelenlét szinte minden iparág számára az első marketing teendő. Hozz létre a könyvednek egy weboldalt, vagy ha már van weboldalad, szentelj neki külön menüt, hogy központi helyen legyen, az emberek megismerhessék és megvásárolhassák.

Extra profitra tehetsz szert, ha egy kis plusz pénzért dedikálva adod a könyvedet.

Hozz létre Youtube csatornát!

A legtöbb szerző egy sor népszerű marketing stratégiára összpontosít, egy nagyon fontosat meg nem vesznek figyelembe: egy Youtube csatorna hozzájárulhat a szerző és a könyv sikeréhez. Az előzetes mellett rövid, a könyv témájához kapcsolódó videókat készíthetsz a célközönségednek. A Youtube csatorna létrehozása cselekvőképes és rendkívül hatékony stratégia.

Videók felvétele és szerkesztése az átlagembereknek is sokkal egyszerűbbé vált. De ha nem tudod, hogyan csináld, megtanítunk.

www.marketinglegenda.hu/konzultacio 

Hozz létre a könyv témájához kapcsolódó blogot

Megfelelő pr nélkül ma már lehetetlen magas eladási mutatókat produkálni.

A blog egy nagyon jó platform arra, hogy javíts a pr-on, ismertté tedd magad és a követőid szemében specialista légy a szakterületeden. A könyvre felhúzott blog kiváló módszer a reklámozására, illetve több követőt és vásárlót tudsz generálni a segítségével.

Hirdesd meg a könyved a Facebookon, de nem akárhogy!

A könyv hatékony forgalmazásának egyik legjobb módja egy kétlépcsős Facebook hirdetési kampány. A megtérülés növelésének trükkje az, hogy egy Facebook-kampányt indítasz, és először széles közönséget célzol meg. Ezután, indíts egy második Facebook-hirdetést azoknak, akik érdeklődést mutattak a könyvet elősegítő kezdeti hirdetés iránt. Ez növeli az eladás esélyét, miközben alacsonyak a költségek.

Ha már Facebook, nézzük meg az Instát is!

Ha a könyved még csak egy ötlet, létrehozhatsz egy követő közösséget a könyv általános témája körül, hogy megtudd, mekkora az érdeklődés iránta. Ha éppen írod a könyvet, ajánld fel egy fejezet ingyenes letöltését (persze adatokért cserébe), hogy érdeklődést kelts a könyved iránt. Ez jó lehetőség arra is, hogy előfinanszíroztasd a megjelentetést. Ha a könyv már megjelent, a Facebookhoz hasonlóan az Instagram is remek hely lehet népszerűsíteni.

Add hozzá a könyved címét (és szerzői jogodat) az e-mail aláírásodhoz.

Ez annyira egyszerű, hogy legtöbbször nem veszik figyelembe. Te hány e-mailt küldesz el évente? Vagy akár csak havonta? Na, látod! Használd reklámra!

Bízz meg profi marketingeseket a reklámmal már akkor, amikor még írod a könyvet

Amíg Te az írással vagy elfoglalva, egy profi csapat előkészíti a terepet az eladásra. Kitalálják a stratégiát, megtervezik a lépéseket, megkeresik a közönséget a könyvedhez. Magyarországon az egyik legjobb kivitelező ehhez a Marketing Legenda.

Több könyvmarketing ötletre lenne szükséged? Még több, mint 30-cal tudunk szolgálni.

Népszerűsítsük a könyved, akár még a megjelenés előtt? Nem probléma!

www.marketinglegenda.hu/konzultacio  

Az oldal nem tartalmaz Cookiekat
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el